Over Seda

Mijn  mo​tto: do what you love and love what you do.

 

Opgegroeid in Adana gelegen in het warme zuiden van Turkije waar de zon altijd schijnt.
 

Na mijn universitaire studie Industrial Engineering ben ik in de textielsector terecht gekomen. Dagelijks operationeel werk verrichten en controles uitvoeren voor een Nederlands bedrijf. In deze periode ben ik de liefde van mijn leven tegengekomen. Een kaaskop die voor hetzelfde bedrijf werkte als ik.

Na ons huwelijk wilden we elkaar graag wat vaker zien en dus heb ik de sprong gewaagd om naar Nederland te verhuizen. Een koud landje maar wel geweldig, omdat ik erg van bloemen houd en die groeien daar overal.  

 

Na heel veel heimwee naar Turkije en mijn familie en andere culturele barrières die ik moest overbruggen is onze dochter Defne geboren, een Gods geschenk. Zij heeft me geholpen het juiste pad te vinden en me thuis te voelen in dat koude land.

 

Het werk van mijn man bracht ons in België. Weer een ander land maar wel één waar ik me erg thuis voel.

 

Gedurende mijn professionele carrière en vooral mijn laatste baan realiseerde ik me meer en meer dat hetgeen ik deed me geen voldoening gaf. Ook het koken schoot erbij in. Er was te weinig tijd een gezonde maaltijd te maken of eindigde in een voorgesneden zak met groenten of erger.

In mijn directe woonomgeving zie ik deze rituelen dagelijks en dat doet me pijn. Daarom heb ik besloten mijn passie, hobby te gebruiken om mensen te ontzorgen door het bereiden van een heerlijke maaltijd gebaseerd op de rijke Turkse keuken. Een win win situatie. Ik doe wat ik graag doe en u eet een gezonde lekkere maaltijd en kan meer tijd besteden aan de andere dingen in het leven.

Turks binnenland
Turkse zoutplaten

Mijn grootmoeder is vanaf mijn elfde jaar begonnen me te leren koken volgens de Zuid Turkse keuken die beroemd is om zijn kruiden die het eten zijn geweldige smaak geeft.

 

Het was altijd een feestje en ik had er veel plezier in. Alle jaren nadien ben ik de smaken gaan verfijnen en meer gerechten gaan leren bereiden. Hierin heeft naast mijn oma mijn moeder een belangrijke rol gespeeld.

 

In 2011 ben ik in Turkije uit interesse een studie gaan volgen in de traditionele Turkse keuken.

Tijdens mijn studie heb ik nooit de afwas hoeven doen als ik maar kookte. Een mooie deal vond ik ;). Ik hoop dat u net zo enthousiast bent.